Extremt varm dag på jobbet och fin kväll

Idag var det sååå varmt på jobbet. Jag höll på att smälla av. Höll mig i skuggen hela dagen. Dels har jag soleksem och dels var det för varmt någon annanstans när man inte kan bada. Det var lagom med barn idag och lär vara hela veckan. Jag sprang lite i vår vattenspridare, gjorde kakor och hum. . busade med de minsta knoddarna. När jag var inne hos de största barnen idag ställer en av dem mig frågan: Vad är man när man är död? Jag vart helt ställd. Min första tanke var bara död vilket jag inte kunde svara. Jag klurade lite men det hjälpte inte, kom inte på ett bra svar. Så jag startade en diskussion med tjejerna som hade funderade över detta. De flesta lutade åt att man var ingenting medan jag föreslog att man kunde vara i himlen. De tittade konstigt på mig, går inte sånt hem längre? Säger man inte de till barnen? Tydligen inte. Tål att tänkas på..

Påvägen hem dog jag på bussen. Det var så himla varmt och jag satt på den soligaste platsen, oh my! Jag handlade i alla fall när jag gick hemåt, lagade en god middag och träffade sedan mitt fina par Samuel och Tove. Vi cyklade en fin cykeltur till Långholmen för att bada, när vi kom dit orkade vi inte. Vi myste lite och fikade, sen cyklade vi hem. En perfekt kväll och snart måste jag sova, annars dör jag imorrn.. man kan inte vara trött när man jobbar på förskola, icke sa nicke!!

Här är min fina fina cykel förresten, fotade den idag!

Hemma från nice båttur i skärgården

Gårdagens kväll blev inte lugn som jag kanske gett ledtrådar till. Kom hem vid fem tillslut och hade haft det hel mysigt med Niki. Det var tjejigt och efteråt kände vi att vi lika gärna borde ha stannat hemma hela kvällen. Vi tog nämligen en tur in mot staden för att gå ut men ändrade oss sen. Jaja, sånt händer!! Lägger in bilder sen från kvällen!

Igår fick jag ett fint sms av min bror om att ses på lågholmen för sol och bad. Jag ringer upp när jag vaknar och får ett panik meddelande. "Var vid kajen vid dig om en kvart, vi ska åka båt!" WIHO! Jag som älskar att åka båt!
Jag skyndade mig ner och väntade på dem. Det var min bror plus tre av hans grabb polare. Vi åkte båt ut till Tranarö, där åt vi, badade och solade. Det var skit mysigt och jätte skönt i vattnet! Jag tycker verkligen om att åka båt i skärgården. De där grabbarna var något bakfulla och fyllda av dålig humor. Men det var underhållande! På vägen hem utmanade våran styrman Mackan ödet. Han skulle åka i vågorna vid en stor kryssningsfärja. Det gick sådär bra. Vågorna var skit stora och sköljde över hela båten. Anders åkte ner från sätet på marken och vi vart genomblöta. . Men sånt är skoj, spännande avslut på en fin dag!

Tar in lite bilder här!



Vuxenpoäng - Smutschenpoäng!

Niki är påväg över med en flaska bubbelvin och jag sitter i min skjorta och väntar. Det kanske inte blir en lugn kväll. Men först fick jag knip i magen men sen tänkte jag, what the hell!? Lite vin och halvsen natt tar ingen skada av!


Hemma efter bad.

Har legat på Hellasgården med Tove fram tills nu. Vi hade det jätte mysigt. Vi badade en massa, solade, löste lite sudoko och köpta glass. Riktigt skön dag. Kvällen blir efter lite velande lugn. Jag tänker inte paja min braiga dygnsrytm nu , två dagar innan jag börjar jobba igen. Jag kan förstöra den sen utan att få problem. En vecka kvar, en vecka kvar. Nu börjar det känns riktigt segt att ha en vecka kvar. Det är nog första gången jag VERKLIGEN längtar efter att ha lov(förutom någon skoltrött period).

Kvällens planeringen : Slappa lite nu sen göra middag. Äta middagen och efter det ta en kvällsjogg. Tänkte egentligen jogga nu på direkten. Kanske borde det.. Nej, jag ska äta först så jag har energi. Efter jogging blir det ett välbehövt bad med inpackning. Sen blir det lite nagelfix och en lugn kväll framför tv:n. Ska genast kolla upp om det går något spännande ikväll, I HOPE!!

Imorrn kommer mina pluttisar hem från festivalen, jag har längtat!

<3 <3

Dagen vart nästan precis som planerat!

Allt gick som planerat fram tills kvällen. Jag var bjuden på mat hemma hos familjen Dhal. Vi kvinnor åt mat medans den enda mannen i familjen var på jobbet. När han kom hem blev det fotboll och sedan Morden i M. Alltså blev det en perfekt dag. Sol fick jag mycket utav och även några dopp i poolen på solvägen. Cykeln tog jag mig fram på hela dagen och det fungerade perfekt! Lovley lagom lugn dag. Snart ska jag sova. ÅÅÅÅh, så mysigt att bara komma hem och gå till sängs innan tolv en fredag. Ganska värt tycker jag(har jag blivit för vuxen?).

Imorrn blir det sol och bad med min fina tvilling Tove. Har insett när nu mina båda Tove är hemma i Sverige att det är något förvirrande att ha två nära vänner man umgås med mycket som heter Tove. Ibland blir det förvirring men huvudsaken är att jag vet vem jag menar! Så imorrn: mer sol och bad! Får se vart kvällen leder mig. .

<3

Näst sista veckan avklarad!

Nu har jag jobbat klart min näst sista vecka, phu! Den här veckan har varit varm men mysig. Med lite barn och fint väder kan man göra roligare saker och mysa lite extra med de små liven! Idag efter jobbet hoppade jag av vid hellas, tog mig ett dopp, solade lite och åkte till Hornstull för att äta med Tove och Moa. Det var en trevlig dag på det hela. Jag åkte ifrån Moa tidigt eftersom jag är helt slut. Började åtta i morse och ligger nu nerbäddad innan klockan halv elva. Det var ett tag sen det skedde!

Imorrn har jag solning, bad och möte på listan. Först ska jag sola lite på en gräsplätt i kvarteret, sedan är det möte och efter det bad med Isabelle hoppas jag! På kvällen hoppas jag att det blir mys med Karin framför Morden i M. Annars får jag mysa framför tv:n själv. Känner för att bara ha en riktigt skön helg utan sena kvällar och annat stök. Det ska bli mycket bad, sol och mys denna helg. Har inte ork för annat eller lust för den delen!

Nu ska jag snart sova tror jag, är helt färdig som sagt. Det blir nog lite tv innan. Just nu är djurpoliserna på som vanligt!

Vecka 29 intar jag Fårö för första gången i sommar/i år. Längtar dit redan, massvis. Får se hur mycket jag kommer vara där i sommar. Jag ska göra precis det jag känner, har en ganska slappt planerad sommar för att kunna göra det som faller mig in. Men just nu känns en vecka på Fårö med bara pappa(hittills iaf) riktigt skönt!


Lolvey place, lolvey ö, tagen av en lovley fotograf(ollek)

Sista dagen på min avdelning Regnbågen..

Lite ont gör det i hjärtat. Idag var det min sista dag ute på förskolan där jag varit i snart två månader. Mina små knoddar sprang omkring i solen med bara fötter och jag gjorde samma sak. Jag fick dem att lova att bada mycket och när det skulle kramas hejdå fick jag en klump i magen. En av mina guldkorn blev som en ål i min famn så jag inte skulle kunna släppa honom. Usch, tycker inte om att säga hejdå. De är ju så fina och börjar verkligen kännas som mina nu. Nu har jag ju blivit hemmastadd där. Jag trivs med barnen och personalen. Det känns inte lätt att först säga nej till att jobba kvar och sen säga hejdå. Jag kunde fått vara kvar och se dem växa, men så blev det inte. Usch usch.. Känns tråkigt.

Nästa vecka och morgondagen avslutas på den förskolan i Älta där jag började. Med mina första knoddar jag hade därute. Dock har jag inte varit där på två månader eftersom jag fastnade på en utav de andra förskolorna. Nu ska jag tillbaka och tillbringar mina sista dagar där. Det känns rätt och hoppas att hejdå:et där blir enklare eftersom jag inte kommer hinna bli riktigt lika hemma. Fast det är ju hemma där ute nu. Har jobbat på de tre förskolorna där nu sen i oktober. Men det blir bra, Hammarby är ju närmre och en spännande inriktning på förskolan. Jag har tagit rätt beslut. Fast när jag står där, med mina blonda knoddar i famnen så känns det inte riktigt så. Då känns det sorgligt och lite fel att lämna dem ändå.

Jaja, nog om det. Det blir bra!

Idag efter jobbet åkte jag och test spelade tvärflöjtar, får se vilken det blir. Sen vart det middag hos pappa och därefter en tur till hellas. Det blev jogg och bad. Nu börjar vattnet bli varmt därute så jag tänkte stanna där efter jobbet imorrn och sola lite. Det känns som att jag måste ta vara på solen nu när jag jobbar. Nu ska jag snart hoppa i säng, börjar ju åtta imorrn!
<3

En liten bisats. Såg trailern till New Moon, kan knappt berga mig! Kan blir rikttigt bra, jag är ju ett stort fan av Jake, så bring him on!! Har ännu inte läst sista boken. Fasar faktiskt inför det, min syster har varnat mig och jag vill inte att den ska sluta med fel slut. Det ska bli som jag vill, men jag tvivlar på det!


Kläder, kläder och mer kläder.

Igår tvättade jag min sista tvätt så idag tog jag tag i att lägga allt på rätt plats. Herreminje!
Jag har för mycket kläder, jag erkänner. Jag erkänner! Ändå har jag släppt på min shoppingspärr och köpt mer kläder de senaste veckorna. Men jag blir så glad av det och tycker så mycket om alla mina kläder, väskor och skor. Dock fick jag panik idag, de får inte plats! DE FÅR INTE PLATS! Vad ska jag göra, jag har ingenstans att ha dem!?
Är jag galen eller är det fler ute som har så mycket kläder att de inte får plats?

Jag insåg att jag tvättar inte för att jag behöver tvätta utanför att min tvättkorg är för full. Sjukt, sjukt. Dessutom planerar jag att köpa mer kläder när min lön kommer snart. Men nu fick jag en klump i magen. Hur kan jag köpa mer kläder när jag inte ens har plats för fler eller använder de jag har? Får tänka igenom det här. Den stora frågan är, hur ska jag utveckla min lägenhet så jag får plats med alla kläder? Eller borde jag kanske slänga några?

Stora frågor.. stora beslut.. stora problem..

Midsommar!!

Midsommar spenderades ute på Samuels land bland massa goda vänner. Det vart en riktigt bra midsommar och inte en enda droppe regn föll på oss. Vi lekte massa lekar. Tove hade anordnat en fin femkamp, dock var mitt lag inte riktigt på topp så vi kom näst sist. Woho! Sen vart det massa god mat och obligatoriska midsommar sånger. Vi hade tåv gitarr pojkar och en massa fina stämmor. Den mest otippat i vårt sånghäfte kan ha varit YMCA, kanske inte den somrigaste men folk hoppade upp från sina stolar i alla fall! Jag och Tove dansade på bryggan, Samuels bror ramlade i vattnet och många snapps vart det.
En riktigt bra midsommar helt enkelt!!

Tänkte klämma in tre fina bilder!



Mer än ett år sen studenten..

Jag hade nyss skrivit ett jätte långt inlägg om vad som hänt under det här året för mig. Berättat att min student inte var förknippad med bara glädje och lycka. Att jag inte blir alldeles varm inuti när jag ser flak. Utan att jag var med om något, jag vet inte hur jag ska formulera det men obeskrlivligt tungt är väl ok. Jag började beskriva min sorg och hur jag mått men ändrade mig. Jag vill inte att någon ska läsa eller veta. Jag vill inte, inte än. Kanske någon gång i framtiden när jag läkt klart, när saker och ting ser annorlunda ut. .

Nu är det en sån stund där jag låter mig själv känna efter en stund. Jag ska på möte imorrn, kanske därför. Jag känner att jag måste ta reda på hur det känns i mig. Hur mycket jag egentligen läkt. Jag har inget svar på detta mer än att det går framåt. Nu för tiden gör jag inte detta ofta. Orkar inte och vill inte.

Här får ni en fantastisk fin bild på mig och min bror, farmor i bakgrunden! Det blir ett bra bryt till textem jag skrivit, och ännu mer till den jag skrev innan.


Oinspirerad

Har inte skrivit på länge, känns som om mitt bloggande kanske gjort sitt ett tag framöver. Jag har ju inte mycket läsare, men jag bör ju vara trogen mot de jag har. Fast det känns lite som om jag tagit sommarlov ifrån det kanske. Får starta om på ny kula i höst och rapportera från dagisgårdens kaos! Jag har fått heltid på hammarby men precis när jag skrivit på kontraktet kontaktar min chef mig från älta och erbjuder mig två heltidsjobb att välja mellan. Jag fick plötsligt enorm beslutsångest. Det var spännande jobb som resurs och personlig assistent. Men efter övervägande valde jag det där jag redan skrivit kontrakt. Det ska ju mycket till för att bryta ett kontrakt. Dessutom är det värt att ha ett jobb som är nära och som man kan gå/cykla till. Att åka buss ut till älta varje dag fram och tillbaka är kanske inte så kul på heltid i ett år. Så jag har valt rätt känns det som. Det tråkiga är bara att förlora alla ungarna och mina arbetskamrater jag lärt känna. Nu ska jag lära känna massa nya när jag precis blivit hemmastad. Det är nackdelen med mitt beslut. Men men, det blir nog fina fisken!!

Annars var jag ju på Where the action is i helgen(eller förra). Det regnade hela helgen typ, virigt väder och sjukt blött. Men jag vägde upp det med en del cider. Dansade över festivalområdet med Toves springande bakom. Mycket musik, onyttigehter och regn bestod min helg utav!

Denna vecka har jag varit på förskolan ute i Älta. Vi har haft en ganska lugn vecka hittills. Härligt!

Kilade precis ner för att tvätta, men kom på mig själv med att ha bokat in mig en vecka senare än vad jag trott. Smart värre! Så nu fick jag nödboka två timmar imorrn och två på söndag där det fanns ledig tid. Ajaj i vuxenplaneringen!

Nu tänker jag över min midsommarplan och hoppas att det inte regnar!! Är det fint väder blir det nog Samuels land i alla fall.

Nu ska jag njuta av min första hel lediga dag på tre veckor(eller den är inte ens hel ledig, jag har hunnit jobba och hälsa på mormor. Men mer ledig än vad jag är van). Har haft riktigt tajt schema och alltid saker att göra efter jobbet och bland även innan. Helgerna har också varit helbokad. Skönt att bara få vara hemma lite.


Funderar fortfarande på att skaffa en sådan här liten gullig sak. Är riktigt sugen men får se hur det kan fungera. Måste nästan dela den med mamma för att få det att funka. Men jag hoppas , hoppas jag kan få ihop det!

Bye!!

Saker och ting sker



Jag en jätte glad nyhet, jag tänkte berätta den för er. Jag har fått heltidsjobb på förskolan jag sökt jobb på i höst. Anställningen pågår i ett år och känns perfekt inför att börja plugga sen ett år senare. Perfekt med min planering och det känns skoj att få jobba på riktigt i ett år innan jag sätter mig i skolbänken igen. Då kanske plugglusten är oumbärlig!! Känns jätte skoj. Vart inte småbarnsavdelningen som jag trott vilket störde rubbningen i min planering men det blir nog toppen bra ändå!

Min bror sa till mig idag: Nu har du heltidsjobb och bostadsrätt, du är ju typ vuxnare än jag!
Då vart jag lite stolt. Jag har faktiskt fixat både jobb och lägenhet. Fast det bästa av allt är att jag verkligen trivs hemma hos mig. Det känns som mitt och jag trivs så bra i området. Hoppas det fortsätter så!!

Imorrn är det dagis med mina knoddar, ja de är verkligen mina nu känns det som. Men imorrn blir det kortare dag och jag har ingen plan för min eftermiddag. Så imorrn ska jag städa och bara se på tv, lovley! Kanske ta en snabb, lång promenad också.

Nu: SÖMN! och lite csi


Mina tankar går till mina närmaste närmaste, finns här för er i alla lägen och föralltid!

Länge sen jag skrev sist!

Jag har inte skrivit på en vecka men som sagt har jag haft fullt upp. Hann med allt jag planerat förutom en sak som krockade. Nu har jag haft min sista lektion i tvärflöjt och det var riktigt skoj. Vi spelade en massa klassiker och det vart inget som kändes för svårt! Phu!

Förskolan har tagit kraften ur mig om kvällarna men jag tycker fortfarande att det är lika roligt. Jag är så glad över att jag får jobba regelbundet nu i en period. Det behövdes verkligen plus att det är bra övning inför mitt eventuella heltidsjobb. Fast de har inte hört av sig än vilket är konstigt. De lovade att höra av sig strax efter den första. Nu får vi väl se, vore skoj att jobba ett år till i alla fall.

Igår var det Bruce konsert. Himlen var klar och konserten var toppen. Bruce ger allt, de spelar så tajt och så länge. Riktigt bra! Jag dansade en massa i mina vantar och mössor. Svårt att förklara hur det var förutom en grym upplevelse!!

Idag var det jogging och kalas. Imorrn vet jag inte. Tänkte sova riktigt länge, är sjukligt trött! God natt!!

Ny måndag igen. .

Well. . . Hello.

Min vecka är så fullspäckad att jag inte ens håller koll på när jag ska göra vad. Jag har typ varje dag bokad i två veckor, jisses!
Den här veckan ska jag, äta med Felicia, äta med Martin och hans mor, spela tvärflöjt, ta prover,  gå på terapi, se bruce, gå på kalas och äta med farmor. Jisses!

Idag var det fantastiskt väder som i helgen! I helgen har jag solat, jobbat och myst. Det blev picknick i söndags som avslutades med årets första dopp. Riktigt härligt och välförtjänt efter en bra jogg!

Dagisbarnen är fortfarande lika gulliga och jag har ännu inte tröttnat på deras söta fejjor. Idag tittade vi på fjärilarna som äntligen blivit fjärilar(vi har haft dem sen de var larver). Sen arrangerade jag lotto spelande med hårda regler, mina treåringar älskar mina stränga regler eller inte. . Men de försöker ju hålla på lapparna trots att de inte är deras tur eller så tjyvkikar de. Sånt gillas inte så jag höll sten koll på de små liven! Jag fick storspö båda omgångarna, suck!

Imorrn är det sista tvärflöjtslektionen för terminen och sedan jobb. Hoppas regnet håller sig borta! Nu måste jag sova så jag är på topp imorrn!! <3

RSS 2.0