Imorrn flyger jag bort.

Nu har jag väskan nästan färdigpackad. Den står på soffan och stirrar på mig. Bokstavligen skriker, "packa färdigt mig och försvinn ur detta slask land!" Jag gör det dock inte. Jag stirrar argt tillbaka med min "jag ser på tv och orkar inte" blick. Ska snart sätta på ett bad och chilla framför Legally Blonde. Ikväll ska jag ta det lugnt. För imorrn går tuben ifrån Skanstull klockan 5.16. Bra tidigt där! Sen blir det a.express, flyg till prag för att sedan landa i tel aviv. 14 timmar i Prag, hoppas verkligen vi kan komma ifrån flygplasten. Annars blir det mycket dötid. Wiiihlio, lite resfeber kanske jag får snart. OBS: Jag har lite resfeber.

Nu ska jag ta tag i allt. Sätta på badvattnet och packa klart. Sen borde jag gå och lägga mig eftersom jag ska upp halv fem. Kommer bli svårt att somna eftersom jag somnade tolv igår och vaknade halv ett. Mer än 12 timmar sov jag. Sjukt, det gör jag aldrig. Tror som sagt min kropp signalerar att jag behöver varva ner och vila. Men äsch. Nu har jag sovit bra en natt. Det räcker. För nu blir det utlandet, nyår och bröllop!

God Bye alla, skriver nog inget när jag är borta! <3


Vilodagar

Nu ska jag ta det lugnt i två dagar innan jag åker iväg till Israel. Jag har varit uppe för sent, må hända druckit lite för mkt eller nej. "Man lever bara en gång" är mitt nya motto så jag gör ingenting för mycket. Men min kropp kallar efter vila och dagar utan utgång.

Igår var jag ute med Soff och Rita. Träffade även på Frejilej! Det var en lyckad kväll. Lyckad eftersom vi dansade non stop och fick dansa till Håkan Hellström, det är alltid det bästa! Röj, röj, röj! Vi gick hemåt efter mkt dans och Freja fick sova hos mig eftersom jag är så snäll. Vi somnade till Bert och vaknade lite utvilade idag.

Idag har jag tvättat, hämta grejer hos pappa och planerat över resan. Snart åker jag, verkligen snart. Känns skit skoj. Ska bli skönt att få lämna slasket. YIHA!

Nu ska jag titta på bilder ifrån igår och kanske lägga upp några! So long!

Musik och kärlek

Musik är kärlek för mig. Älskar att hitta nya fina guldkorn i musikens sora utbud. Har ju varit tokig i Håkan den senaste veckan, Håkan och Hassle. Mina två H:n.

Jag är ett litet poppsnöre jag. Går inte att sticka under stolen, icke sa nicke.
Jag älskar att dansa, hoppa och sjunga i mina convers på ett svettigt golv. Jag älskar att dra en skön, slapp, t-shirt över mitt huvud och dansa omkring i enbart den.

Igår dansade jag på ett stort och smutsigt golv. Idag dansar jag inte på ett sånt sätt. Troligtvis inte iaf. Idag får jag dansa hemma. Det är ju så förbannat kallt hemma hos mig. Fan. Nu börjar det bli kallt på allvar. Har ryckt på axlarna åt det innan men nu bör det åtgärdas. Får se om jag hinner med det innan Israel.

Israel, undrar om de kommer klara av detta blonda poppiga yrväder? Säkert.

Ellie Goulding, hur fin röst får man ha? Fin tydligen. Ge mig den?

Ge mig värme, ge mig en middag, ge mig ett fint klädesplagg, ge mig ett armband, ge mig en vän. Ge mig hög musik, nya skorna och en söt kille med hatt så är min kväll fixad. Nej, kille? Det behöver jag inte. Jag är ju ensam. Ring mig när jag är 25 så kanske jag börjat överväga idén på att dela livet med en man? Jag gillar inte den tanken. Jag sover på tvären i sängen, ingen skulle få plats bredvid mig. Jag kommer och går precis som jag vill. Jag gör alltid precis som jag vill. Så det här med att kompromissa med en man, välja bort saker för vad? Få sova bredvid någon, få bråka om onödiga saker, kunna hålla i handen när man går ut. Sova bredvid någon kan man göra ändå när det kniper, bråken, suck. tack gud att man slipper sånt. Hålla i handen? Det gör jag alltid med alla. Det är fint. Det är tråkigt att bara göra det med en människa. Nej, diskutera förhållanden med mig är ingen idé, mitt råd är alltid att göra slut om det gör ont. Kommer alltid vara det. Destruktiva förhållanden till killar var min grej. Total min grej. Ligga och gråta på golvet över män som är värdelösa? Check, det har jag gjort. Urless är jag på sånt. Så jag la av, la ner det hela och blev ensam.

Män är fina som vänner, då är de som bäst. Jag har ett fint gäng med fina killkompisar. Massvis. Me like them! Bra som vänner som sagt, kanske ett fyllehångel ibland, men annars,  nej tack!

Jag har en vän, hon är som jag. Förstår inte grejen. Det är fint att vi hittat varandra.


Min man. Han får gärna vara som han där på bilden. Bäst.

Julen är över och resa närmar sig!

Nu sitter jag hemma i min jävligt kalla lägenhet och väntar på att Sofie ska komma till sthlm igen. Vi ska leka ikväll. Kanske gå ut och dricka en öl, sova tillsammans. Mys, mys mys!

Julen var okej. Mysigt och mkt bra klappar men Iris har blivit sjuk. Hon opererades igår och förhoppningsvis blir hon frisk.

Idag är jag något skakig. Var ute igår och det blev sent som vanligt när man leker med kollegorna. Vi dansade non stop tills lamporna tändes. Fantastiskt skoj var det!

Nu idag handlade jag lite på rean. Hittade en fin nyårsklänning och fina skor så nu är det mesta fixat innan resan. Ska till pappa, hämta väska och pass. Åh, blir lite nervig av att tänka på det. Det känns lite pirrigt i magen. Tiden har gått så snabbt. Imorrn ska vi ses och planera lite. Känns sannerligen behövligt.

Det är fortfarande lite uppförsbacke. Inte bara för mig utan resten av la familia också. Kan det inte bra bli lite lättare?

Men jag hade en grym kväll igår. Precis vad jag behövde!!




Tung ryggsäck

Skulle göra knäck och vara med Olivia. Jag var pepp.

Jag hamnade i min soffa i fosterställning framför min nya Håkan dvd. Tog mig aldrig riktigt tillbaka efter samtal. Kände att det här var en sådan kväll där jag verkligen undrar varför jag orkar och hur länge jag ska orka. Jag tog mig aldrig upp. Jag gick in till toaletten och sen till sängen. Orkade inget. Orkar bara Håkan och lite dator. Tur att han kan sjunga för mig när jag är ledsen och det känns som om ryggsäcken jag bär på är för tung. Alldeles för tung.



Ny dvd och nära till jul

Kärleken till Håkan denna vecka har känts. Ibland känns den mer eller mindre. Den här veckan mer. Idag kom mitt lilla paket hem i brevlådan. Håkan live i Peace and Love 09. Många av mina vänner var där. Jag var inte det, jag gillar inte att bo i tält, bland bajs och att inte kunna duscha sig fräsch. Så jag stannade hemma, något bitter. Nu får jag dock se det jag ville utan att ha svårt att andas, utan att sova bland bajs(överdrift jag vet men ändå), utan att slippa vakna i ett inregnat tält med sveriges två lökigaste grabbar. PHU säger jag bra. Dock kan inget slå att vara där IRL, ingen dvd, ingenting. Jag hade önskat jag varit där. Mest. Men jag övervägde för och nackdelar. Såg Håkan på grönan istället. Det var fint det med.

DVD:n är glädje, kärlek och lite tårar. Som alltid med Håkan.

Jag är lite töntig kanske, må så vara. Sån är jag!

Idag hade jag min sista dag med ungarna på dagis. Vi myste inne, vi åkte pulka ute och åt köttbullemackor. Det var en fin sista dag. I julklapp ska mina trollungar få Håkan skiva. En fin. Jag har lovat dem de. Tycker det är för lite Håkan i deras liv. Freja sjunger Håkan för sina. Jag ska spela Håkan för mina.

Snart är det jul. Hoppas det går an, hoppas det blir bra.

Hade just ett tungt samtal i telefon. Jag är trött och ledsen. Hur ska man orka? Ibland undrar jag varför man orkar? Nu kommer jag gråta till Håkan. För ibland är det en sån jävla uppförsbacke.

Måååååndag

Har nu rimmat till en klapp, nästan så jag blir matt. Men den blir grym och jag vill äga ett gym!

Nja..

Men det första är sant.

Länge sen jag skrev. Jag kom bort? Jag blev blond i alla fall som sagt. Kommer man inte bort då?

Veckan gick segt. Sprutan tog ju som sagt lite kål på mig. Sen kom helgen. Den här helgen råkade bli fest, fest, fest. Kände mig som nyfyllda 18 igen och med för lite sömn tog ånegsten tag i mig på söndagkväll. Sköt dock bort den. För visst fan är jag bara 20 och för vuxen ibland? Jag ska få supa för mycket, vara uppe för sent, dansa galet och göra små snesteg. Det ingår i att vara 20 tror jag? Jag har liksom glömt den där biten. Men i helgen kom jag ihåg den. Den där känslan av att komma hem på morgonen, att dricka martini på väg till tunnelbanan, att dansa och skrika när rätt låt spelas. Den där känslan av att vara ung den infann sig.

Jag tror att jag håller på att bli en stark person. Vågar dock inte förlita mig på det än, men det kommer smygande. Den där andra känslan av att jag faktiskt fixar att bli vuxen på ett dugligt sätt.

Sådana tankar har snurrat i mitt huvud idag. Svåra tankar må hända, eller kanske inte.

En annan tanke slog mig när jag nu likt en nyförälskad inte kan få nog av min Erik Hassle skiva. Jag har för första gången på länge lyssnat på en skiva som till stor del handlar om olycklig kärlek utan att känna igen mig i nuläget.
Det var en bekväm insikt. Ensam är man stark.

Bokat en resa till vemdalen idag med min familj + holmarna. Kan bli grym skidåkning och mycket terror!!

NU- Samtal med Oliv, sen sova! <3

Trött, tröttare, tröttast

Äsch, jag är inte ens så jätte trött. Ganska trött. Somnar snart. Ska gå och göra mig iordning för sängen i reklamen på CSI. Bra där.

Fick nobelpris idag. Det finaste. Jag vann nobelpris för bästa dagisfröken! Det var fint. Barnen bestämde det när vi ritade efter maten. Sen kom hejaramsan: Siri är bäst, Siri är bäst. fint.

Idag lekte vi i parken i snön, vi ritade, vi spelade spel, vi gosade, vi hum.. myste på vilan. Bra dag.

Nu sitter jag hemma och längtar efter att få krypa ner i sängen. Har städat lyan eftersom Sanna och Freja kommer förbi imorrn. Ska gå förbi och hämta upp dem efter jobbet(hämta upp dem är nödvändigt så de inte tappar bort sig på vägen när vi jobbar såååå långt ifrån varandra). Sen blir det lek och middag i hope.

Den där svinsprutan ska tas imorrn också. Trodde de kanske inte skulle bli av, men se där. Det är bra såhär innan Israelo. Slipper jag bli sjuk innan jag ska dit. Bra där.

Nu ska jag till badrummet, sen sängen och sen soooova! <3

Glasögon, svartvitt och blondhet

Kände mig poetisk efter all insperation från andra bloggar. Jag borde använda min systemkamera mer och redigera fina bilder. Varför försvann den och den delen av mig, fotodelen som var så stor. suck.



Söndag och lugn helg

Den här helgen har varit så skön! Jag har inte gått ut en enda gång, eller två öl igårkväll med bror och hans tjej.

I fredags var jag och Olivia hemma. Vi städade och slängde saker hos mig. Jag är glad att jag har henne, hon tvingar mig att ta tag i saker och ting. Det är bra med sånna människor. Tack!

I lördags var jag med min bror. Vi gjorde sånt vi gör. Promenerade, såg fotboll, lagade oavancerad mat, spelade tv spel och drack två öl.

Idag ska jag göra, hum.. lite julmysigt hemma. Sen ska jag vara med Tove. Ska ta med henne till pappa där vi ska äta och baka lussebullar. Ska även klämma in mamma där emellan om jag hinner. Hon är borta nu när jag ville ses, så vi får se. Ska sätta i nejlikorna i apelsinerna. Har inte gjort det än. Ska lyssna på Håkan. Jag älskar Håkan.

Det är fint, världen är fin idag känner jag. Vet ni varför? Jo för att jag lyssnar på Håkan. Han gör så med mig. Tack!

"När tiden är rätt ska jag plocka upp dig och ta dig långt härifrån"



Jag är blond igen förresten, skönt.

Inlägg tillägnad en fin man

"Varför måste vi döda varandra, nått säger mig att du blir borta en lång lång tid"

Håkan sjunger i mina högtalare. Håkan sjunger i mitt hjärta, Håkan sjunger i hela mig, Håkan är min stora kärlek.

Jag växte ifrån Lars Winnerbäck, om någon sagt det till mig då hade jag aldrig trott det. Men nu sitter jag här och känner inget, sätter aldrig på låtarna eller funderar över att gå på en konsert.

Håkan däremot. Kärleken fanns där från början, från alla första melodislingan, från bilden på det första albumet och den rosa färgen.

Jag var tolv, stod i min brors rum utan att han visste. Jag tittade på hans skivor och såg den där rosa skivan sticka ut. Jag gömde den och snodde med mig den. Jag spelade den om och om igen i mitt lilla rum på vinden i min gröna skivspelare. Jag hoppade omkring som en tok. Jag var inte gammal. Ingen visste vem det var, men jag visste att killen på det där rosa omslaget gjorde mig gladare än någon annan lyckats med(musikvis och kanske på andra sätt också när jag tänker efter). Jag var fast, jag var fast.

Min bästa julklapp fick jag av min bror. Han hade fixat Håkans fjärde skiva till mig i julklapp innan den kom ut. Jag satte på den och grät för mig själv. Det var fint, bland det finaste.

Jag är inte cheesy, galen eller fånig. Jag är ärlig och glad över att han finns.

Jag minns alla konserter, jag vet att jag gråtit minst en gång varje konsert. Jag vet att jag hoppat omkring, blundat och känt att det är nu jag är som lyckligast. Låt det aldrig ta slut.

Musik är min drog. Håkan med.

Jag har aldrig varit den där galna som står och trängs längst fram och är totaltokig. Jag tycker inte om dem, men jag förstår dem. Fast jag tycker jag är mer rätt. Har mer rätt.

Jag är den som står lite vid sidan, svänger på höfterna, sjunger texterna, fäller en tår och hoppar upp och ner.

Nu såhär många år senare blir jag lika lycklig, lika glad, lika sugen på att bara snurra runt, runt och dansa när jag hör rösten och melodierna. Jag tror/hoppas att jag aldrig växer ifrån den känslan. Jag hoppas att jag sitter där 80 år gammal, sätter på den där rosa skivan, ställer mig upp, dansar så gott jag kan och känner lyckan jag kände som liten skit unge.

Jag måste tillägna ett inlägg då och då åt Håkan, för han är så fin.


Håkan Hellström




Julmyset är ett faktum!

Har varit stressad i en vecka nu. Jag vill väl, vill att allt ska fungera perfekt på jobbet. Så jag är nu inne på min förhoppningsvis sista överstressade dag. Tror jag kanske spridit ut min stress för mycket. Innan jag gick idag ringde en vänlig kollega och sa att han förberett choklad till mig som jag ska ansvara för imorrn. Snällt, mega snällt! Jag vart glad! Imorrn efter Luciafirandet är stressen förbi. Då kommer helgen och jag ska stressa ner totalt. Phu!

Sitter hemma i lyan och försöker få det julmysigt. Det går faktiskt bra! Idag handlade jag, apelsiner, nejlikor, röda band, glögg, lussebullsnågot gott och skumtomtar finns redan hemma. Sen ska jag baka peppisar idag också! Det kan knappast bli juligare. Har även ställt i ordning lyktorna på fina ställen. Efter den här helgen kommer min lägenhet vara så fin och lagom julig. Tänk vad stor man är när man fixar jul själv. Jätte stor, för stor kanske?

Helgen ska innebära mys. Mycket mys och mycket sömn? Imorrn ska jag i alla fall se idolfinal, tvätta och vara duktig med min Oliv! På lööördag sker det, något spännande ska ske med mitt hår!! Spännande, jag är exalterad!

Snaaaart, oiiiii, bläääää. litet ryck.

Ska öva på min tvärflöjt, den dammar igen fast den är ny! suck.





Liten uppförsbacke

Skrev ett långt inlägg som försvann. suck.

Det är motigt just nu. Tungt och motigt. Ska lämna tillbaka marsvinen. Det går inte, inte under dessa nya omständigheter och som vi har det just nu. Det är svårt, tungt och tråkigt. Vill inte skriva mer om det. Vill skriva om glatt.

Helgen!
Fredag: Jobbade, kom hem och soooooov en snabbis. Sen var det middag hos Tove för att sen möta upp kollegor för utgång. Det blev en riktigt lyckad kväll. Vi dansade, drack, tappade bort varandra och oss själva.
Lördag: Ringde samtal på morgonen för att fördjupa mig i Fredagen. Det blev roligt och givande. Jag har fina kollegor. Sen blev det julshopping på Nacka F, hjäääälp, höll på att svimma på vägen hem. Blev lite för mycket på för lite sömn. Rita och jag bestämde oss för mys, det blev bio. Bra beslut, riktigt mysigt!
Söndag: Mina fina, roliga och partytjejiga kollegor och jag möttes upp för att gå på konstfacks julmarknad. Det var sjukt mycket folk. Vi bestämde oss för att fika sen. Detta möte bidrog till mer skratt när vi för tredje gången gick över fredagen. Sen blev det bio med padre. Mycket bio i helgen, en förlorad konst för min del. Går alldeles för sällan på bio. Fotboll blev det vid Mariatorget hos bror min tillsist.

Sammanfattning: BRA HELG!


En lite söt bild på min RitaRos när hon är som mest Rita, när hon bakar goa bullar!!




Sortera, sortera och sortera mera.

Jag har nu sorterat alla papper i min lägenhet. Har även börjat ta tag i min garderob i det stora rummet. Suck. Det är inte roligt men nödvändigt.

Idag hängde jag upp min nya julstjärna. Den är sjukt fin och rosa. Så nu är det julstämning hos mig.

Borde stänga av datorn och diska, men gör det inte.


Jag dansade inte på lördanatt, jag missade dansen och surade ihop innan midnatt. Istället blev det prat, julmust och för lite sömn.

Shopping blev av i helgen, långpromenad i läskig dimma blev av, utgång med min bror blev av!

Ja, herreminje, utgång med "vuxna"(äldre än mig) tror man alltid blir stabilt, lagom och lugnt. Det är där man tar fel, tre gånger. Någon taggar till, någon vill någonstans, någon köper ett järn och så vipps är man vid stureplan och dansar(ja, jag fick dansa men lite på fredagen). Det var en rolig kväll, minnesvärd. Jag slogs. lite. bad senare om ursäkt.

Snart har en ny vecka gått och det verkar som om stora delar av den varit bokad och bestämt. Tors-fre ägnas åt att hänga med arbetskollegor. Imorrn - kvarteret skatan + mat, fredag - utgång med de "unga"! Kan bli dans!?

Nej, nu ska jag diska. Eller?

RSS 2.0