Jobb jobb jobb trots valborg

Jag tänkte, hur kul är valborg? Hur överskattat tjatar man inte alltid om hur det är. . Jag bestämde mig helt enkelt för att inte höra med någon om det hände något utan tog ett jobb pass på Debaser. Det är någon kväll för Depeche Mode. Jag hoppas vi får gå lite tidigt eller i alla fall slutar innan tre så jag kan hinna hem och äta lite chips jag laddat upp med!

Idag har jag lyssnat på lite P3 dokumentär om tvångssterialisering(hemskt men bra). Sen hamnade jag i Bläcktornsparken nedanför min fina lägenhet med bror, mamma och sen kom Henko Penko. Vi lyssnade på mer P3 dokumentär och pratade strunt. Vi solade lite på Sofies fina filt så vem vet, kanske har man fått lite färg..

Imorrn blir det jogging på hellas och sedan jobb igen.. YIHA!

P3 Dokumentärer och pucko Comhem

För det första har jag nu haft kontakt med Comhem eftersom mitt bredband inte fungerat och jag fått en räkning jag inte ska ha. De lyckas alltid göra lite fel eller koppla bort mig eller inte riktigt fatta. Jag blev så trött att jag tillslut ringde till pappa och skrek/grät att nu fick han ringa dem! Så det gjorde han och nu hoppas jag på att allt ska fungera som det ska..

Andra. P3 dokumentär är något fantastiskt. Har nu laddat ner en massa olika till itunes och laddat över till min ipod. De är sköna att lyssna på och riktigt intressanta. Låg hemma i soffan tidigare ikväll och lyssnade på en som heter "bordellhärvan". Upprörande och riktigt intressant som sagt. Ska nu börja lyssna på dessa. Har redan laddat ner fyra till!

Sen får jag inte glömma bort min Stieg Larsson bok, är inne på andra och är nöjd med böckerna. Andra boken är riktigt spännande men har inte tid att läsa som när man är på semester. Får se om jag börjar på trean direkt eller tar en annan bok emellan.

FESTEN: Mitt firande av min och systers födelsedag var en höjdare. Vi hade skitkul och dansade till tre(vi började vid nio). Det var en bra blandning av folk. Våra vänner vi träffar mest samt släkt och barndomsfamiljsvänner. De flesta verkade ha lika kul som värdarna. Jag är nöjd!!

Nu ska jag se på tv och ladda ner mer dokumentärer. Lovar att uppdatera lite mer nu när internet är med! <3

Internet, tv och riktig mysstämning

Nu sitter jag hemma i min soffa som passar så perfekt in i mitt stora rum! Jag har nu ringt comhem och de fixade mitt internet och jag fixade min tv med hjälp av papi. Jag har nu också kommit fram till en nödlösning på mitt rullgardinsproblem. Jag har nämligen ingen gardin för fönstret så jag har vaknat vid halv åtta på morgonen. Nu köpte jag en fin rullgardin men kan tyvärr inte skruva upp den eftersom man behöver vara lång och ha en skruvdragare tillhands. Jag har istället spikat in två spikar att hänga upp min fleesfilt på. Så jag hoppas jag kan få sova lite längre imorrn. Ska iofs upp och skruva ihop Debasers uteservering vid slussen. Det utlovas trevligt arbete och mysig stämning så jag är pepp!

Mitt hem är tjejigt men väldigt fint. Jag trivs riktigt bra och ser fram emot att riktigt få bo in mig här. Området är så trevligt. Jag har nu också bokat min fööörsta tid i tvättstugan. Jag bara kammar hem vuxenpoängen här vettni!

På lördag är det 20 och 18 års fest blandat med hejdå fest till huset i Enskede. Det kommer en del folk men det blir blanding av familj och vänner så vi har inte bjudit in jätte många. Jag hoppas på en riktig hitt och dansande!!

Imorrn är det spelning på Mosebacke och jag tänkte svänga förbi med Sabina. Det blir sweet!

<3

Nu har jag flyttat!

Igår bar lasset iväg. Jag har nu flyttat till söder och bor själv. Det känns spännande, skönt och läskigt. Men jag trivs i min lägenhet och tror att det kommer bli fantastiskt! Jag orkar inte skriva så mycket om det. Orkar inte riktigt tänka på det, fortgår mest nu bara utan att tänka. Pallar liksom inte.

Igår var det fest och middag hos Toves mamma! Superduper trevligt var det och jag hade skit kul. Verkligen lyckat. Dansade en massa och träffade alla fina vänner!

Kommer inte kunna skriva så mkt nu eftersom jag ännu inte har internet. Men det bordes fixas snart, såfort jag hinner med.

<3

Ny Ikea tur och mys på dagis!

Strax ska vi till Ikea igen. Jag ska köpa en fin hylla och jag ska försöka plocka ned lite kraffs jag sprang förbi på förra turen. Nu är dock alla med på turen så det lär väl som vanligt bli något rörigt.

Idag var jag på minsting avdelningen på en utav förskolorna i Älta. Det var så mycket mysiga ungar. Jag har verkligen fått mysa med små gosingar idag. Vi har bakat kakor, myst, gjort pannkakor(av lera), busat, läst böcker och faktiskt ätit riktiga pannkakor. En riktig höjdar dag på jobbet. Jag trivs som fisken i vattnet när det gäller att arbeta med barn. Det är glädjeämnet i livet och meningen med mitt liv. Utan barn skulle världen vara en värdelös plats.

<3

Fritids och kartonger

Har varit på fritids hela dagen idag. Fick jobba med min gamla vän Erik. Det var skoj, ser honom alldeles för sällan nu för tiden!! Imorrn blir det dagis igen! Lovley!

Igår var jag hemma hos Anton med Isabelle och Erik. Vi kollade på fotboll och snackade skit. Det var trevligt och betydligt mysigare än att sitta hemma själv!!

Nu har jag packat massa lådor och väntar bara på att min far ska stiga ut ur duschen så vi kan åka över med dem. Jag tänkte städa lite i mitt kök och sätta upp lite saker nu när jag ändå är där. Medan min far skruvar ihop min säng. Jag hoppas det känns bra!!

Panikångest och flytt!

Min panikångest ligger nära till hands hela tiden. Hela ikeaturen var ett virrvarr av svår andning och hjärtstopp. Det kändes som om jag skylle spy om vartannat. Fy, jag som trodde den försvunnit men tydligen inte. Här krävs det mer terapitid åt detta.

Jag är sån som oroar sig, speciellt över eknomi och att vara ensam. Därför är min flytt något jag tampas med dagligen och något som ger mig extrem ångest emellanåt. Ryck på axlarna åt mig, tyck att jag är fånig och tyck att jag är bortskämd. Jag struntar i det. För folk som gör det förstår inte och kommer aldrig förstå vad jag gått igenom och fortfarande går igenom.

Till det roliga! Jag har nu börjat packa ner det mesta i lådor. Vi var på ikea och elektrolux och köpte det man kan behöva! Så nu har jag fina tvättsaker, köksredskap, en säng och en tv bland annat i min lägenhet! Nu fattas bara madrassen och allt som är kvar hemma i villan. Jag har småpackat hela dagen för att känna att jag tar tillvara på den. Imorrn hägrar jobb och barn vilket jag glädjer mig åt! Hoppas det blir mer jobb under veckan. Annars blir det flytten som kommer i första hand!

Kalendern full under påsken!

Inser att det var fem dagar sen jag skrev. Sjukt. Vad dålig jag varit! Finns massa att ta igen på.. Jag tar det från början!

Torsdagen innebar en löprunda på hellasgården, det var fantastisk. All kondis är inte borta! (fast det är den nu, har inte sprungit sen dess och ångesten är stor). På kvällen var jag hos bror min. Vi spelade spel, drack drinkar och vin. Det var trevligt värre!

Fredagen innebar målande i lägenheten med bror och syster. Sen gick vi omkring på söder och hamnade tillslut på flyt vid gamla stan. Vi tog första uteserveringsölen och myste i solen med Helena och hennes arbetskamrat + pojkvän!
Sen åkte jag hem för att byta om och möta Helena igen. Vi drack öl tillsammans och sedan begav jag mig till älvsjö för fest hos Isabell. Där var det röj och folk! Skit skoj att träffa alla och ta igen lite. Åkte hem ganska tidigt men hade jätte trevligt!

Lördagen innebar påskmiddag med mamma, Kajsa, syster och bror. Vi firade mamma lite och hade det super trevligt. Middagen var en hitt och jag proppade i mig hemmagjorda köttbullar. Sen var det dags för Debaser och jobb. Olle friterade pommes som vi proppade i oss och vi hade en lugn kväll.

Imorse gick jag upp för att åka in mot söder. Det var hemma permiär på söderstation och vi sågs vid medis. Vi traskade framför tåget från medis mot stadion. Det var fantastiskt väder och skit mycket folk! Super taggad start och bror min var lite rund om fötterna. Synd att matchen gick åt fanders! Efter det var det riktig födelsedags middag hos min morbror, fru och minsta kusinen för att fira mamma. Det var mysigt och vi skrattade en massa. Min morbror har fantastisk humor och vi skrattar alltid en massa ihop. Sen åkte jag hem till Emmy, umgicks och snackade lite skit. Nu är jag super trött och morgondagen är fullspäckad den med! Planen är att möta morbror och hans fru i min lägenhet för att visa den. Sen är det Ikea mega tur och sedan MÅSTE jag jogga. Det är nästan så jag måste ut nu, men det går inte. Det är sjukt.

Sådär, fem dagar på några rader. Det har varit en riktigt fin helg och jag har tillbringat all fri tid i trädgården med min bok och mina grannar. Har lekt massa med min minsta granne Gustav. Han är så söt och börjar precis lära sig prata, härma och förstå på riktigt. Vi har haft det riktigt bra i våran trädgård vi!!




Mina syskon och jag en solig långfredag!!

God natt! <3

Back from Barcelona!

Jag är hemma i Sverige igen efter en långweekende i Barca.

Vi gjorde massa turistigt och jag njöt av det. Vi checkade in Gaudis verk. Han har gjort underliga men fina hus och parker i Barcelona. Turistbussen kände vi var ett måste så den åkte vi omkring på en halv dag.

Vi var på akvarium och zoo. Det var höjdarna! Jag trivdes så på akvariumet och när jag såg delfinerna på akvariumet blev jag lite varm inombords. Jag är ett vattendjur och är djupt fascinerad av vatten och har alltid varit. När jag var liten gick jag alltid bara rakt ut i havet såfort någon släppte mig med blicken. Jag trivs alltid i vattnet och känner mig allt mest bekväm där.
På zoo:t hade jag blandade känslor. Jag tyckte det var så kul att se alla häftiga djur så som pantrar, tigrar, lejon, flodhästar och pingviner. Men de bor ju för litet och man ser på dem hur stor skada de tar av detta. Vissa går bara fram och tillbaka i samma spår konstant. Man borde inte få göra så med djur. Det gav mig ångest. . Samma sak med delfinerna. Jag ser ju och önsketänker att de tycker det är skit kul att få uppträda men samtidigt, de skulle trivas bättre i det fria, i haven. Men det skulle iofs jag med.

Det blev lite shopping och jag är nöjd. Fick med mig två nya parfymer hem också. En ny och en utav mina äldre favoriter!!

Nu hemma känner jag mig ensam. Jag har hela resan tampats med matångest. Den är inte nådig just nu och jag kämpar hårt för att inte hela tiden låta tankarna cirkulera kring detta. Men just nu är det sjukt svårt. Är inne i en ond cirkel. Skulle verkligen behöva lite glada tvillingar här bredvid mig som kunde pigga upp och säga att jag duger som jag är.

Imorrn börjar jag strama åt mitt alltför slappa liv. Det blir mer jogging och inga godsaker. Fast på lördag tänker jag unna mig ett påskägg och god mat. Ibland måste man!

Nu blir det Scrubs!!

Barcelona here i come!

Imorrn, eller rättare sagt om tre timmar drar lämnar jag huset för att dra till Spanien och Barcelona. Det blir mitt första besök i Spanien och jag är exlaterad! Jag tycker det ska bli skit kul. Jag vill shoppa, se vackra saker, dricka drinkar, sola och äta god mat. Uj uj vad jag ska unna mig mycket gott. Sen är det dags att börja hårdträna när jag kommer hem! Lovley!!

Idag har jag varit ute på äventyr och gjort vuxen göra som att köpa tapeter och färg tex.
Kvällen har tillbringats nära Hornsgatan med min bror och Henko, Mysig kväll men kom hem för sent. Borde sovit vid halv tolv så jag åtminstonde fick sova fem timmar. Men icke.. imorrn ska tydligen inte bli lätt. Men jag drack knappt inget när vi var ute så jag kommer inte vara det minsta bakis. Tjooohooo!

Ska sova nu och hoppas på snabb insomning! <3

Det smäller i kontakterna!

Kom just hem från jobbet, var/är vrålhungrig och börjar göra iordning något att äta. Jag kommer på att jag måste titta på något på datorn under tiden och sätter därför i elsladden till den om den nu skulle vara i behov av laddning.

PANG,
så blixtrar det till i kontakten och hela våning blir svart. Proppen måste ha gått konstaterar jag. Men att byta den, det kan jag icke. Alltså funderar jag en stund över läget och kommer fram till att det ändå är bäst att väcka pappa så får han ta ställning till problemet. Såhär artar sig konversationen:

- Pappa, det small i kontakten och blixtrade, sen vart allt svart. Proppen gick typ. Men jag tror kylskåpet funkar. .
Mummel mummel, något rör på sig under täcket.
- Jaha, aaah, jag fixar det där sen.
- Okej, jaha men bara så du vet..
- Mm

Jag gav upp och insåg att det inte var skjyst att tvinga ner honom. Alltså sitter jag nu med levande ljus och äter lite fil och flingor. Jag hoppas databatteriet räcker så jag kan se vänner. Annars kommer jag aldrig kunna somna!

Det gick fint på jobbet idag. Lugnt och vi fick sluta redan vid halv ett. Jag fick läsa lite mer i min spännande thriller och överväger starkt att köpa den. Det enda bittra med kvällen var att min bror spelade skivor på folkbaren och jag hade gärna varit där. Hans vänner och mina(jag har snott dem lite) var där och jag har inte träffat dem på evigheter. Så jag var bitter och ringde honom vid halv ett. Såhär gick den koversationen till:

(först får jag ett sms där det står: Jag är sjukt på lyset. Spelar fortfarande. Jag ringer därefter pga. att han inte svarar på mitt sms sen.)

Jag hör massvis av musik när min bror svarar men hör hans röst vagt.
- HEEEEEEEJ! Jag spelar skivor
- Eh ja, jag hör det.
- Hahaha, aaaah
- Är det värt att komma dit, jag är vid medis nu.
- Om du är här om max fem min.
- Men Pontus, det tar inte fem att gå om jag går nu. Det tar typ tio minst.
- EEEEEh, gör som du vill. Jag spelar skiiivoor i 25 min till.
- Okej, men då åker jag hem.
- Det låter fint, jag hör av mig imorrn
- Gör det!

Han är fin min bror. Speciellt när han är sjukt på lyset! Imorrn ska vi hänga. Jag är glad över detta!

Fynd och jobb!

Har jobbat idag på Debaser. Det var ganska lugnt i övre garderoben så jag plöjde delar av en John Grisham thriller. Tänker alltid på Notting Hill när jag hör eller ser hans namn. Var en väldigt spännande bok och jag började verkligen komma in i den. Så förhoppningsvis kanske jag kan läsa lite imorrn, annars får jag ju typ köpa den. Jag kan ju inte läst så många sidor för att sen aldrig läsa klart den, nej det går icke! 
Fick sluta tidigare eftersom jag förbereder inför eventuellt jobb imorrn på dagis. Men så lät det inte bli. Ingen blir sjuk till en torsdag. Men jag är också lite lat och ville inte jobba till två, halv tre heller. 

Hittade en massa fina bilder från sommaren 08/fårö på min systers dator här. Tänkte infoga några riktigt mysiga. Det var från våra två fantastiska veckor på Fårö(eller bara en för mig) med min bror och hans vänner + jag och syrran. Vi hade det så jäkla mysigt och jag hoppas vi gör om det i sommar igen. Kanske inte just på Fårö i vårt hus men åtminstone en semester tillsammans!!




Skype är värt det mesta!

Idag, idag hände något stort. Jag pratade med Tove live och fick se henne samtidigt! Jesus vad glad jag vart. Jag fick se hennes hem, deras trädgård, hennes rum och allting. Hon såg ut att ha det bra fast lite ensamt kanske. Jag önskar jag kunde vara där med henne, det hade varit skit skoj! Åh, vilken kick det var. Känner mig betydligt gladare än igår i alla fall!

Idag har jag fått nycklarna till min lägenhet. Jag var där och kände in allting. Först kändes det bra men sedan kom den där vuxen ångesten! Hur ska jag få ihop pengar, hur ska jag kunna leva väl, hur mycket ska man spara, kommer jag kunna resa någonsin igen!? Usch.. höll på att gå under lite men det går nog bra. Jag har ju skype och kan prata med Tove! Då ordnar sig allt!

Nu ska jag sova. Imorrn är det möte med målaren i min lägenhet och sedan jobb på Debaser. Två kvällars jobb kommer nu och sedan semester i Barcelona! Lovley, hoppas det blir fantastiskt väder så man kan sola lite. <3

RSS 2.0